Genpower_Voorkom overlast bij het gebruik van een aggregaat
Johan Deen

Johan Deen

Voorkom overlast bij het gebruik van een aggregaat

Het gebruik van een aggregaat kan voor overlast zorgen. Denk aan geluid- en geuroverlast. Het positieve nieuws is dat beide soorten van overlast ingeperkt kunnen worden. In dit artikel leg ik uit hoe u overlast van aggregaten kunt verminderen.

De mate van overlast is, naast het type aggregaat en wijze van inzet, afhankelijk van de omgeving waarin het aggregaat operationeel is. Om te kijken in hoeverre een aggregaat overlast veroorzaakt, is het belangrijk om te weten waar een aggregaat wordt geplaatst. Op een afgelegen bouwplaats zal de overlast minder zijn dan midden in een woonwijk. Het geluidsniveau en de uitstoot van uitlaatgassen van een aggregaat zullen overal hetzelfde zijn, maar de mate waarin overlast ervaren wordt, verschilt. Wanneer het aggregaat in een overlastgevoelige omgeving moet komen te staan, zijn er twee oplossingen om overlast te beperken:

1. Oplossing: Cleanergy!

Genpower heeft samen met haar partner NST uit Schoonhoven het Cleanergy! Aggregaat ontwikkeld. Dit type aggregaat is veel schoner en stiller dan andere aggregaten.

  • Cleanergy! is stiller
    Waar een normaal aggregaat 65 tot 70 decibel aan geluid produceert, is dit bij een Cleanergy! Aggregaat 60 decibel of minder. Het verschil lijkt op papier minimaal, maar in de praktijk is het een wereld van verschil. Het Cleanergy! Aggregaat heeft een extra stille motor en een robuuste container of omkasting. Zo wordt de geluidreductie gerealiseerd, zonder dat de kracht van het aggregaat afneemt.
  • Cleanergy! is schoner
    Het Cleanergy! Aggregaat verbruikt minder brandstof dan een ‘gewoon’ aggregaat. Er is dus minder diesel nodig voor uw stroomvoorziening. Niet alleen zorgt dit voor minder geur, ook bespaart dit u kosten.

Cleanergy! Batterijpack is een uitvoering waarbij een Lithium Ion-accupakket de benodigde energie levert. Alleen als deze leeg is of wanneer er een piek in de stroomvraag is, slaat het aggregaat aan. Dit type aggregaat verbruikt 70% minder brandstof ten opzichte van een normaal aggregaat en stoot tot wel 70% minder CO2 uit. De lagere uitstoot van CO2 draagt bij aan een hogere score op de prestatieladder, wat voordelen met zich meebrengt bij aanbestedingen. De Cleanergy! Batterijpack is te koppelen aan zonnepanelen of een windturbine. Tevens zijn de aggregaten goed beveiligd, zodat de kans op (brandstof)diefstal tot een minimum wordt beperkt.

2. Oplossing: CO2-fuel

Om de geuroverlast geheel tegen te gaan, is er CO2 -fuel. Deze schonere brandstof is een BTL-diesel en is geheel geurloos. BTL staat voor ‘Biomass-to-Liquid’. CO2-fuel is een synthetische brandstof die wordt gemaakt uit biomassa. Hiermee kunnen enorme hoeveelheden COworden bespaard. CO2-fuel bespaart:

CO2 met 90% | Fijnstof met 33% | Stikstof met 9% | Zwavel met 100%.

Een alternatief voor CO2-fuel is Gas-to-Liquid, echter GTL bespaart geen CO2-emissie. Wel is het een schone synthetische brandstof. Ook is het product te gebruiken in vrijwel alle dieselmotoren.

Benieuwd naar het volledige huuroverzicht van Genpower, download dan ons productoverzicht huur.

TIP: Download hier ons productoverzicht 'Verhuur'

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten