Genpower_Voorkom geluids- en geuroverlast bij aggregaten
Arné van der Wiel

Arné van der Wiel

Voorkom geluids- en geuroverlast bij aggregaten

Geluidsoverlast is een veel voorkomende klacht als het gaat over aggregaten. Maar niet alleen geluidsoverlast is een issue, ook de geur die vrijkomt uit deze machines. Een ergernis voor bijvoorbeeld bewoners in een woonwijk of bezoekers van een evenement. Want zeg nu zelf: u wilt liever ook geen aggregaat in uw straat. Genpower heeft de oplossing, waardoor geluids- en geuroverlast verleden tijd is.

Tijdens het bouwen van woonwijken, werkzaamheden in woonwijken, op bouwplaatsen of tijdens evenementen wordt nu eenmaal gebruik gemaakt van aggregaten. Vaak 24 uur per dag. Dit betekent dat het aggregaat ook ’s nachts draait, juist dan is overlast niet prettig.

De oplossing tegen geluidsoverlast – Cleanergy! oplossing

Door onze jarenlange ervaring als stroomspecialist, hebben wij een nieuwe generatie aggregaten gebouwd onder de naam Cleanergy!. Deze serie kent twee varianten: de Cleanergy! Aggregaat en de Cleanergy! Batterijpack.

De Cleanergy! Aggregaat is een aggregaat gebouwd in een 10 ft. container. De Cleanergy! Batterijpack is een combinatie van een batterijpakket en een aggregaat (eventueel in combinatie met windturbine(s) of zonnepanelen.

Ten opzichte van traditionele aggregaten, kent onze Cleanergy! range een aantal voordelen. We lichten er twee toe:

 1. Veel minder decibel
  Een normaal aggregaat brengt gemiddeld 65 tot 70 dB(A) voort. Dit is vergelijkbaar met een stofzuiger, harde tv of meerdere mensen die telefoneren. Onze Cleanergy! range produceert 60 dB(A) of minder, vergelijkbaar met een pruttelende koffiepot, een koelkast die aanslaat of een auto die langsrijdt. Bij de Cleanergy! range wordt het geluid gereduceerd doordat het aggregaat of batterijpakket in een robuuste container of omkasting zit voorzien van geluiddempende lucht toe- en afvoerroosters.
 2. Minder fijnstof, CO2 en NOx
  Onze Cleanergy! Aggregaten maken gebruik van krachtige, betrouwbare en zuinige dieselmotoren, waardoor ze minder fijnstof, CO2 en NOx produceren. Ideaal voor Bouw- en Infrabedrijven die streven naar steeds minder CO2-uitstoot.

 

De oplossing tegen geuroverlast

Door gebruik te maken van biobrandstoffen, veroorzaakt u minder stankoverlast voor de omgeving en spaart u het milieu. In een andere blog schreven we hier al over, maar kort lichten wij twee biobrandstoffen toe:

 1. CO2 Saving diesel
  Deze biobrandstof is gemaakt van plantaardige afval, ook wel biomassa genoemd. Hiermee realiseer je een grote CO2 reductie.. U kunt het puur gebruiken, maar ook mengen met normale diesel. Puur heeft het voordeel dat de grootste reductie (fijnstof, stikstof, zwavel en CO2) wordt gerealiseerd.
 2. GTL diesel
  GTL is een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas, verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie en produceert daardoor minder lokale uitstoot en zwarte rook. De innovatieve brandstof is geur- en kleurloos en is eenvoudig toe te passen in bestaande machines
Kortom

Er zijn goede oplossingen beschikbaar om overlast te minimaliseren door gebruik te maken van onze Cleanergy! range in combinatie met biobrandstoffen. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken.

TIP: Download ons eBook Factsheet aggregaat huren of kopen

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten