Genpower_Super stil, zuinig en goed beveiligd aggregaat nodig?
Johan Deen

Johan Deen

Super stil, zuinig en goed beveiligd aggregaat nodig?

Bij projecten in woonwijken, nabij kantoren of (in de buurt van) een natuurgebied gebruikte u jarenlang waarschijnlijk traditionele aggregaten voor de stroomvoorziening. Ondanks de nadelen van het lawaai, geuroverlast, gevaar van lekkages en mogelijke diefstal van brandstof. Alhoewel er sinds kort aggregaten op de markt zijn in kleine containers die deze nadelen deels verhelpen, wisten wij dat er een nog betere oplossing moest zijn. We bouwden zelf een super stille aggregaat dat ook nog zuinig en goed beveiligd is. Hoe we dit Cleanergy! Aggregaat bouwden leest u hier.

Het zal u niet onbekend zijn, de nadelen van aggregaten als u deze inzet op plekken waar lawaai, geur en vervuiling door lekkages zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Een aggregaat dat midden in een woonwijk dag én nacht draait geeft veel overlast. Net zoals de overlast enorm kan zijn als er olie lekt uit het aggregaat in (de buurt van) een natuur- of waterwingebied.

Nu zijn er al enige tijd aggregaten op de markt die deze nadelen deels verhelpen. Het aggregaat wordt dan in een kleine container geleverd, waardoor het wat stiller is. Wij meenden echter dat het beter kon en zijn zelf gaan bouwen en uitproberen. Het resultaat is ons Cleanergy! Aggregaat. Een veel gebruiksvriendelijker, zuiniger en stiller aggregaat, waar we stiekem zo trots op zijn dat zelfs onze chauffeur Dirk er niet over raakt uitgepraat bij klanten.

Minder fijnstof, CO2 en NOx

Wat we hebben gedaan is de uitvoering, zoals u die misschien al kent – aggregaat in een 10 ft. container met een los tankje – met een factor 10 geprofessionaliseerd. Allereerst beschikt het aggregaat over een grote ingebouwde 1.000 liter brandstoftank, waardoor het heel lang autonoom kan draaien. Daarnaast zijn de Cleanergy!-units gebouwd met krachtige, betrouwbare en zuinige dieselmotoren, die minder fijnstof, CO2 en NOx produceren. Ze voldoen daarmee ook aan de EPA Tier 3 en EUR stage III A emissie regelgeving.

Geluidsniveau: slechts 51 dB(A)

Om de geluidgedempte units heen bouwden we een volledig geïsoleerde 10 ft. ISO-container, voorzien van geluiddempende lucht toe- en afvoerroosters. Het aggregaat is daardoor echt ongelofelijk stil. We hebben het onlangs nog ’s avonds, toen het stil was rond ons eigen terrein, gemeten en kwamen aan de stilste kant van het aggregaat uit onder de 50 dB(A) op 7 mtr. en aan de uitblaaskant op 51 dB(A) op 7 mtr. Toen er flink verderop een auto over de dijk reed, moesten we nota bene stoppen met meten omdat de meting werd verstoord.

Veel minder brandstofverbruik

Door die robuuste container zijn de aggregaten ook goed beveiligd tegen vandalisme en diefstal. U sluit de container met een gecertificeerd veiligheidsslot, alleen de kabel komt er nog uit, niemand kan erin. De container zorgt er daarnaast voor dat het weer geen invloed heeft op het verbruik. Gecombineerd met de zuinige motoren zorgt dat ervoor dat u veel minder brandstof gebruikt dan u gewend bent. Een dubbelwandige tank onder het aggregaat biedt extra beveiliging bij eventuele lekkages. De kans dat er vloeistoffen lekken naar het gebied waar het aggregaat staat is bijna nul.

Gemak op de bouwplaats

Om het gebruiksgemak te vergroten hebben we de ruimte rondom het aggregaat in de container vergroot, zodat u er aan alle kanten omheen kunt lopen. Prettig, omdat u zo ook ruimte heeft om wat van uw eigen spullen op te bergen en wij er makkelijk bij kunnen voor service. Al is de kans op storingen door die robuuste omkasting minimaal. Ook niet onbelangrijk overigens: verlichting. Zodra u de container opent gaat de verlichting aan, wat met name in de winter tijdens donkere ochtenden grote toegevoegde waarde heeft.

Cleanergy! Batterijpacks nóg schoner

Inmiddels is de vraag naar onze Cleanergy! Aggregaten flink gestegen. Steeds meer klanten ontdekken de voordelen en het gemak en we worden blij van al die positieve reacties. Het leuke is ook, deze Cleanergy! Aggregaten bouwden we helemaal zelf en dat inspireerde ons om verder te zoeken naar verbeteringen. Zo ontwikkelen we bijvoorbeeld ook Cleanergy! Batterijpacks, die nog schoner draaien.

Heeft u hier nog vragen over of wilt u uw ervaringen delen? We horen het graag! U kunt hieronder uw reactie toevoegen of neem anders contact met ons op.

TIP: Download hier ons productoverzicht 'Verhuur'

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten