Genpower_Steeds vaker biobrandstoffen bij gebruik van aggregaten
Arné van der Wiel

Arné van der Wiel

Steeds vaker biobrandstoffen bij gebruik van aggregaten

Sinds enige tijd merken we dat steeds meer bedrijven kiezen voor onze brandstoftanks met een niveaumeter erin, die we op afstand kunnen monitoren. Als een aggregaat nieuwe brandstof nodig heeft, krijgen wij een melding en sturen we een tankwagen op pad. Zo garanderen we dat er altijd brandstof in de tank zit en kan uw projectleider of uitvoerder zich bezighouden met zijn kerntaak, zonder dat hij de aggregaten steeds in de gaten moet houden. Wat we ook merken: de vraag naar biobrandstoffen groeit. Gebruik van dergelijke brandstoffen veroorzaakt minder (stank)overlast voor de omgeving en spaart het milieu. Een mooie aanvulling op onze Cleanergy! range, waarover ik u in dit blog graag meer vertel.

De service van brandstofmanagement leveren we bij Genpower al een tijdje en we merken dat dit voor klanten een verademing is. Ze verspillen geen tijd meer met het regelen van brandstof of het steeds weer onderhandelen over de dagprijs met een plaatselijke leverancier. Bovendien voorkomen ze onverwachte uitval door ’droogdraaien’ of verkeerd brandstofgebruik.

Alles met één telefoontje geregeld

We rekenen er niets voor, voor dit brandstofmanagement. Onze klanten betalen alleen de dagprijs voor de geleverde liters brandstof. En alles is met één telefoontje geregeld. Dan zorgen we dat de stroomvoorziening gedurende het hele project op tijd wordt voorzien van de juiste brandstof. We spreken vaste vultijden af of voorzien de brandstoftanks van een sensor die wij op afstand (ook buiten kantooruren!) monitoren. Dagelijks rijden wij met verschillende tankwagens door het hele land. Of het nu Limburg is of op de Waddeneilanden, wij regelen het.

Vraag naar biobrandstoffen stijgt

Mooi is ook, dat er geen aanpassingen nodig zijn aan onze aggregaten om biobrandstoffen zoals CO2 Saving Diesel te gebruiken. Hiermee kunnen enorme hoeveelheden CO2 worden bespaard en er ontstaat geen stankoverlast meer. Op projecten waarbij u de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk moet beperken kan dat een uitkomst zijn. Maar ook als duurzaamheid een eis is van uw opdrachtgever kan het gebruik van biobrandstoffen een pre zijn. Zeker voor projecten in stedelijke gebieden zien wij de vraag naar biobrandstoffen stijgen.

Tot wel 90% minder CO2-uitstoot

Wij boden al een duurzamere keuze met ons Cleanergy! Aggregaat, dat 70% minder CO2 uitstoot, 70% minder brandstof gebruikt en zeer stil is. Met CO2 Saving Diesel kunt u het gebruik van aggregaten nog duurzamer maken, doordat tot wel 90% minder COuit kunt stoten ten opzichte van het gebruik van fossiele brandstof. Hoeveel u bespaart ligt aan de zogeheten blend, de mix van fossiele brandstof en CO2 Saving Diesel. Die blend bepaalt ook de prijs, want de prijs van CO2 Saving Diesel is hoger dan van 100% fossiele brandstoffen.

tabel biobrandstoffen

Overigens bestaat er een minder groot prijsverschil tussen fossiele brandstoffen en GTL. GTL staat voor Gas-to-liquid. GTL bespaart echter geen CO2-uitstoot. Wel is het een schone synthetische brandstof die minder zwavel en fijnstof uitstoot.

Geen omkijken naar

Kortom, met brandstofmanagement wordt u volledig ontzorgd. U bestelt het aggregaat, steekt de stekker erin en kan aan de gang. U hoeft er niet meer naar om te kijken, het loopt gewoon. En duurzamere keuzes hebben we daarbij ook. Met onze Cleanergy! range en biobrandstoffen die tot wel 90% minder CO2 uitstoten. Heeft u hier vragen over of wilt u worden geadviseerd? Neem contact met mij op, ik help u graag.

TIP: Download informatieblad "Werken met aggregaten"

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten