Genpower_Monitoring van aggregaten, de voordelen op een rij
Jacco van Ooijen

Jacco van Ooijen

Monitoring van aggregaten: de voordelen op een rij

Zoals u waarschijnlijk wel weet brachten we bij Genpower vier jaar geleden onze Cleanergy! Batterijpack op de markt. Met deze Batterijpack kunt u tot wel 70% minder CO2-uitstoot en 70% minder brandstofkosten realiseren. Waar we met de Cleanergy! Batterijpacks óók mee begonnen is remote monitoring. En dat bevalt zo goed, dat we nu de machines voor speciale projecten én al onze nieuwe machines gaan uitrusten met remote monitoring. Welke voordelen dat ú oplevert leest u hier.

Dat we de Cleanergy! Batterijpacks vier jaar geleden al uitrustten met een modem voor monitoring had een specifieke reden.

Zo efficiënt mogelijk draaien

Bij de Cleanergy! Batterijpack levert een accupakket de benodigde energie. Alleen als de accu leeg raakt of als er een piek in de stroomvraag is, slaat het aggregaat aan om bij te laden of te assisteren. Doordat we Lithium Ion batterijen toepassen laden we in een korte tijd de accu’s op en worden de draaiuren van de aggregaat tot het minimum beperkt. Dit resulteert tot 70% minder CO2-uitstoot en tot 70% minder brandstofkosten.

Belangrijk voor de goede werking van dit aggregaat is wel dat het vermogen goed past bij de vraag en dat de capaciteit van de accu steeds goed wordt benut. Is het vermogen van het aggregaat te laag voor waar het voor wordt gebruikt, dan zijn er veel pieken en gebruikt de machine dus relatief veel brandstof. Om dit te monitoren rustten wij deze Cleanergy! Batterijpacks van begin af aan uit met een modem.

24/7 monitoren

Vanaf kantoor kunnen wij inloggen en precies zien of het aggregaat doet wat het moet doen en er geen gekke dingen zijn.

Als wij dus zien dat de accu leeg raakt en er niet bijgeladen wordt, bellen we even naar de klant om aan te geven dat de machine misschien per ongeluk is uitgezet. Of als we heel veel pieken zien, dan bellen we naar de klant om aan te geven dat we op die plek mogelijk beter een aggregaat kunnen plaatsen met een groter vermogen. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten met de Cleanergy! Batterijpack ook daadwerkelijk de besparing realiseren die mogelijk is.

De voordelen van monitoring

  • En dat bevalt zo goed dat we nu al onze aggregaten gaan uitrusten met modems voor monitoring. Als wij monitoren namelijk:
  • Hoeft u aan ons geen urenstanden meer door te geven, want dat kunnen we zien in het systeem. Dat scheelt u tijd.
  • Kunnen we meer gericht en beter sturen op het onderhoud, doordat we continu zien hoeveel de machine draait.
  • Kunnen we proactief met u meekijken of de aggregaten optimaal draaien. Draait een aggregaat steeds een laag vermogen dan heeft u misschien een te groot systeem en stoot het aggregaat meer CO2 uit. Draait het aggregaat juist overuren, dan heeft u waarschijnlijk meer vermogen nodig. We kijken dus continu met u mee of de aggregaten die u in gebruik heeft wel optimaal draaien (dit is ook belangrijk met het oog op de nieuwe emissie-eisen, waar mijn collega Arné eerder meer over schreef).
  • Kunnen we vanaf kantoor live met u meekijken op het display als er een storing is. En die storing in sommige gevallen ook direct voor u oplossen. Bijvoorbeeld als er een storing is doordat het aggregaat niet goed is uitgezet. Dan resetten we de machine op afstand en stellen we het opnieuw in, zodat u meteen weer door kunt met uw werk. Bij de Cleanergy! Batterijpack merken we afwijkingen vaak ook al op voordat onze klant het merkt, bijvoorbeeld als de batterij leeg raakt en niet wordt opgeladen. Dan zijn we een storing dus voor en dat bespaart de klant natuurlijk een hoop gedoe.

Daar krijgen we energie van!

Kortom: monitoren gaat de samenwerking met onze klanten nog verder verbeteren en daar doen we het voor, want daar krijgen we energie van! Heeft u vragen over monitoring of over onze Cleanergy! Batterijpacks? Neem gerust contact met mij op, ik beantwoord uw vragen graag.

TIP: Download hier ons e-book 'Loadbanks'

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten