Genpower_leo-molenaar-mooie-dingen-maken-is-waar-ik-energie-van-krijg
Johan Deen

Johan Deen

Leo Molenaar: “Mooie dingen maken is waar ik energie van krijg”

Onze klanten energie geven, daar worden wij blij van. We overtreffen dan ook graag hun verwachtingen. We proberen net dat stapje extra te zetten dat u niet van anderen gewend bent. Dat lukt ons natuurlijk niet zonder goede mensen die precies begrijpen wat onze klanten nodig hebben. Daarom zetten we deze keer collega Leo Molenaar in de spotlight. “Mooie dingen maken is waar ik energie van krijg”

Leo is 64 jaar en sinds de oprichting van Genpower bij ons werkzaam. Dagelijks komt hij over de vloer bij klanten voor het onderhouden van aggregaten. Wanneer hij niet onderweg is, is hij te vinden in de werkplaats waar hij sleutelt aan sets en transformatoren. Werken met zijn handen is iets wat Leo altijd gedaan heeft.

Hoe ben je terecht gekomen bij Genpower?
“Ik heb 4 jaar gewerkt op de werf bij IHC. Daarna ben ik gaan werken in Molenaarsgraaf bij een garage. Daar kreeg ik een Mini Cooper als servicewagen. Het was altijd crossen met dat ding,” vertelt Leo lachend. “Op den duur ben ik terecht gekomen bij Genko, bij de mannen Woltman. In 1992 werd Genpower door hen opgericht en ben ik vanzelfsprekend meegegaan. Samen met Jan Bongers waren wij de eersten die onze handtekening zetten als werknemers van Genpower.”

Is er veel veranderd de laatste jaren?
“In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Vroeger moesten we bijvoorbeeld sets met de hand voltanken, nu gebeurt dit met een elektrische pomp. De juiste gereedschappen en hulpmiddelen maken ons werk gemakkelijker. In de begintijd van Genpower maakte we ook gemiddeld 80 uur in de week en waren we met 2 man aggregaten aan het bouwen. Nu zijn we met veel meer man en helpen we elkaar waar nodig is.”

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in je tijd bij Genpower?
Ondeugend en met pretoogjes begint Leo te vertellen: “Ik was een keer ‘s avonds met Dirk Blom bezig in een kantoor in Rotterdam dat gesloopt zou worden. Het kantoor was leeg en we moesten het aggregaat eruit halen. Dirk zag een mooie lamp hangen en vertelde dat hij nog op zoek was naar een buitenlamp. We hebben een blok hout gepakt, de ruit kapot gegooid en de lamp gepakt. Het was nog even spannend want er stond een politieauto beneden te wachten voor het stoplicht maar deze is doorgereden. Ik zal het nooit meer vergeten.”

Waar krijg jij energie van?
“Ik krijg energie van mooie dingen maken. Je begint met het bouwen van bijvoorbeeld een batterijpack en als je dan ziet dat het werkt, dat zijn echt de leuke dingen. Waar ik geen energie van krijg is het sjouwen van kabels, maar dit hoort ook weleens bij de werkzaamheden.”

TIP: Download ons eBook ontdek de kracht van Genpower

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten