Genpower_Kies de juiste loadbank voor jouw aggregaat (1)
Jacco van Ooijen

Jacco van Ooijen

Kies de juiste loadbank voor jouw aggregaat

Als een aggregaat niet op vol vermogen draait, treedt er onvolledige verbranding op. Hierbij is er kans dat zich roet ophoopt in de verbrandingskamer en uitlaatsystemen. Niet alleen neemt dan het vermogen en presteren van het aggregaat af, maar ook neemt het risico op brand, stilstand en schade toe.

Het is slim om periodiek de conditie van het aggregaat te testen. Dit doe je aan de hand van een loadbanktest. In een eerder artikel beschreef ik het belang, de voordelen en de werking van de loadbanktest. In dit artikel ga ik in op de mogelijkheden van het huren en gebruiken van een loadbank voor jouw aggregaat. Een loadbank test levert een bron van informatie over de technische staat van het aggregaat, omdat het zorgt voor een nauwkeurige indicatie van de manier waarop het aggregaat presteert in een real-life situatie.

Loadbanktest

Tijdens de loadbanktest wordt de loadbank via vermogenskabels aangesloten op het aggregaat. Tijdens de test wordt de motor van het aggregaat op diverse vermogens getest aan de hand van een weerstand (de loadbank). Op deze manier worden verschillende metingen gedaan en worden alle prestatie-indicatoren nagelopen. Doel is om eventuele zwakke plekken aan het licht te brengen, voordat er problemen ontstaan. Enkele indicatoren zijn:

  • Of het systeem de benodigde hoeveelheid stroom kan leveren;
  • Hoe het koelsysteem van het aggregaat reageert op de verschillende vermogens;
  • Of het aggregaat een stabiele spanning gedurende de test handhaaft;


De mogelijkheden bij Genpower

Om het vermogen te testen is het zaak dat de loadbank een weerstand kan leveren die overeenkomt met het maximale vermogen van het aggregaat. Genpower heeft een uitgebreid assortiment loadbanks van het merk Crestchic. Deze betrouwbare en eenvoudig te bedienen loadbanks zijn te huur in de vermogens 300, 500, 1.000 en 1.500 kW (resistief) vermogen. Daarnaast zijn er loadbanks van 1.875 en 3.300 kVA (resistief-inductief) vermogen beschikbaar.

Loadbanks 1.875 kVA en 3.300 kVA (powerfactor (cos phi) = 0,8)
Deze loadbanks hebben als behuizing een container met onderin de container heftruckkokers. Ook deze loadbanks beschikken over een identiek besturingssysteem, waardoor het mogelijk is om één of meerdere loadbanks te koppelen voor een grotere belastingcapaciteit.
De bediening geschiedt via een PC controller bediening + HHT100 afstandsbediening.  De 1.875 kVA en 3.300 kVA beschikken over een instelbare Cos Phi (powerfactor).

Meer informatie? Genpower helpt graag!

We leveren onze duurzame en compacte loadbanks in zowel vaste als mobiele opstelling. Met ons aanbod van uitvoeringen en mogelijke combinaties hebben wij altijd een loadbank beschikbaar in het vermogen dat jij wenst. Wij adviseren je hierin graag. Wil je meer informatie over loadbanks? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of download ons eBook!

TIP: Download hier ons e-book 'Loadbanks'

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten