Johan Deen nieuwe eigenaar Genpower: een interview (vol toekomstplannen!)
Johan Deen

Johan Deen

Johan Deen nieuwe eigenaar Genpower: interview (vol toekomstplannen!)

Johan Deen, nieuwe eigenaar Genpower. Sinds 10 jaar werkzaam bij Genpower en sinds 2017 lid van de directie, heeft begin augustus alle aandelen in ons bedrijf overgenomen en is daarmee de nieuwe eigenaar. Johan heeft een duidelijke toekomstvisie. Een interview (vol toekomstplannen!).

Vertel, hoe ben je indertijd bij Genpower terecht gekomen?
“Eén van de oorspronkelijke aandeelhouders is mijn schoonvader. Daardoor ken ik het bedrijf al sinds het in 1992 werd opgericht. Ik vond het meteen een mooi bedrijf. Veel facetten van de techniek worden hier gedaan: werktuigbouw, elektrotechniek, plaatbewerking, motortechniek. En vanaf het begin werd er al veel zelf ontwikkeld en getest. Alles onder één dak, dat is leuk. Bovendien, zo’n flexibel bedrijf met korte lijnen, dat werkt heel prettig. Toen Genpower in 2010 iemand zocht voor op kantoor ben ik in dienst gekomen en ik heb er geen moment spijt van gehad.”

En nu dus de eigenaar!
“Ja. We zijn al een jaar of vijf flink aan het veranderen als bedrijf. Langzaam afscheid nemen van de oorspronkelijke eigenaren speelde daarin ook. Toen de mogelijkheid kwam om de aandelen over te nemen besloot ik erin te stappen. We bouwden de afgelopen jaren een hecht team op, werken met heel veel energie en passie met elkaar en transformeerden van leverancier van aggregaten naar specialist op het gebied van stroom. Die ontwikkeling wil ik heel graag samen met het team met nog meer toewijding voortzetten.”

Wat betekent dat voor onze klanten?
“De uitdagingen waar onze klanten voor staan zijn groot. Er komen steeds strengere eisen op het gebied van duurzaamheid, reductie van uitstoot van stikstof en CO2 en geluidshinder. Bovendien worden op het gebied van tijdelijke stroomoplossingen de technieken complexer. De nieuwe stage V aggregaten en batterijpacks waar steeds vaker mee wordt gewerkt vereisen meer technische kennis en ondersteuning dan aggregaten met een traditionele dieselmotor.”

“Dat wij hier een specialist in zijn en met de klant per project naar de best passende oplossing kijken, krijgt dus een steeds grotere toegevoegde waarde. Ook omdat we gedurende het hele gebruik van de gekozen oplossing betrokken blijven, bijvoorbeeld voor het onderhoud en om het gebruik te monitoren. Dat is immers ook duurzaamheid: een machine door goed onderhoud twee of drie jaar langer kunnen gebruiken. En energie en kosten besparen omdat je een machine optimaal laat draaien.”

“Wij blijven innoveren voor slimmer en stiller energieverbruik en blijven binnen ons specialisme ook ons aanbod uitbreiden, zodat we op alle vragen van onze klanten een gepast antwoord kunnen blijven geven. Het is niet zomaar een stuk materieel dat we (mee)verhuren, voor ons is tijdelijke stroom de kern van ons bedrijf. Ik denk dat er maar weinig andere partijen zijn die er zoveel passie voor hebben als wij.”

Waar ben je het meest trots op?
“Dat is een makkelijke vraag: op ons team. We bouwden een hecht team op de laatste jaren. Een team dat open, eerlijk en met heel veel enthousiasme de beste oplossingen zoekt voor klanten. We willen de hoogste kwaliteit en beste service leveren. Een fantastische club mensen om mee samen te werken. Wij brachten de afgelopen jaren meerdere slimme, goed doordachte en vooral ook praktische innovaties op de markt. Cleanergy! Batterijpacks waar zonnepanelen en windmolens op kunnen worden aangesloten bijvoorbeeld. Ik kijk er enorm naar uit die ontwikkelingen samen voort te zetten. Om in de welbekende woorden van Genpower te spreken: daar krijg je energie van!”

TIP: Download ons eBook ontdek de kracht van Genpower

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten