Huren of kopen van een aggregaat? Welke optie is voor u geschikt?
Johan Deen

Johan Deen

Aggregaat huren of kopen? Welke optie is voor u geschikt?

Wanneer u een aggregaat nodig heeft, bent u bij Genpower aan het juiste adres. U kunt bij ons aggregaten en toebehoren huren maar ook kopen. Wij kunnen ons voorstellen dat u soms twijfelt tussen het huren of het kopen van een aggregaat. Want wat is nu aantrekkelijker voor de portemonnee? Om u te helpen schreven wij deze blog, zodat u een beslissing kunt maken waar u achter staat.

Bij het inzetten van een aggregaat is het belangrijk te weten over welk vermogen het aggregaat moet beschikken. Onze online stroomberekening kan u hierbij helpen. Daarnaast is het belangrijk om de gebruiksduur per project te weten en hoe vaak u een aggregaat inzet in dit vermogen.

Aggregaat huren
Wanneer u een aggregaat voor kortere periodes inzet in verschillende vermogens, is huur altijd de beste oplossing. Daarom is het belangrijk om na te gaan of u in de toekomst wisselend vermogen nodig heeft.

Een groot voordeel van huren is dat u geen omkijken heeft naar het aggregaat. U geeft door wanneer het aggregaat op bestemming moet zijn, wij zorgen ervoor dat het aggregaat daar komt. Wanneer u het aggregaat niet meer nodig heeft, halen wij hem weer op. Wij onderhouden het aggregaat, maar u heeft toch een storing? Onze servicemonteurs staan 24/7 voor u klaar, eventueel met een vervangend aggregaat. Kortom, u heeft geen omkijken naar het aggregaat.

Aggregaat kopen
Voor een vaste noodstroominstallatie kiest u altijd voor koop. Een vaste noodstroominstallatie zegt het al; het aggregaat blijft staan waar hij staat. Een vaste noodstroominstallatie is vaak maatwerk. Dit heeft te maken met o.a. de ruimte waar het aggregaat moet komen. Vaak moeten ze ook aan specifieke eisen voldoen zoals het geluidsniveau.

Wanneer een aggregaat voor langere periode nodig is, is koop altijd het voordeligst op de langere termijn.

Wanneer u een aggregaat koopt, bent u verantwoordelijk voor onderhoud, tests en keuringen. Natuurlijk kunt u ons hiervoor altijd inschakelen, maar deze kosten zijn wel voor uw rekening. Zo hebben wij een TotalCare onderhoudsprogramma. Hierbij verrichten wij jaarlijks preventief mechanisch en elektrisch onderhoud aan uw installatie. Is er een defect of storing gevonden, vervangen of repareren wij het onderdeel direct. Ook verzorgen wij SCIOS en EBI-inspectie wanneer dit nodig is.

U kunt bij ons niet alleen terecht voor nieuwe aggregaten, maar ook voor gebruikte aggregaten. Zo hebben wij altijd een aggregaat dat past bij uw wensen en budget.

Kort samengevat
Heeft u voor langere tijd een aggregaat nodig? Bijvoorbeeld een vaste noodstroomvoorziening in een (bedrijfs)pand of bij een project met een lange tijd, dan is kopen de beste oplossing. Heeft u projecten waarvan de vermogens verschillen of een project van korte duur? Dan is huren de beste oplossing zodat het aggregaat past bij dat specifieke project.

Huren
– Altijd het aggregaat kiezen dat het beste bij uw project past
– Groot assortiment vermogen en toebehoren
– Direct voordeel van de nieuwste innovaties: stille, extra beveiligde, batterijpacks
– 24/7 servicedienst

Kopen
– Geschikt voor langdurige of permanente projecten
– Veel maatwerkmogelijkheden
– Ook mogelijk met een kleiner budget door beschikbaarheid gebruikte aggregaten
– Onderhoudscontract bij een echte specialist

Wilt u alle voordelen van koop en huur op een rij hebben? Download hieronder onze factsheet “huren of kopen”. Daarnaast kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

TIP: Download ons factsheet aggregaat huren of kopen

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten