Hoeveel brandstof verbruikt een aggregaat?
Johan Deen

Johan Deen

Hoeveel brandstof verbruikt een aggregaat?

Als je een aggregaat huurt bij Genpower, is deze altijd voorzien van een ingebouwde brandstoftank. Maar heb je hier genoeg aan voor jouw project of is het raadzaam een externe brandstoftank te huren? En wat zijn de opties voor slim brandstofmanagement? In dit artikel geef ik tips en tricks voor efficiënt(er) brandstofmanagement.

Hoeveel brandstof jouw aggregaat verbruikt is afhankelijk van het type aggregaat en het belaste vermogen. Ter indicatie, een aggregaat van 20 kVA verbruikt op vol vermogen gemiddeld 4 liter diesel per uur. Een aggregaat van 400 kVA verbruikt 80 liter per uur op vol vermogen. Genpower adviseert je graag over het verbruik van het door jou gewenste aggregaat voor jouw project. Maar wat, met oog op efficiënt brandstofmanagement, belangrijkere vragen zijn:

  1. Om de hoeveel tijd moet het aggregaat getankt worden? Het antwoord hierop is afhankelijk van drie factoren: het zojuist genoemde verbruik, het aantal draaiuren en de inhoud van de tank.
  2. Heb je de tijd en middelen om zelf het brandstofniveau op peil te houden?
  3. Daarnaast, is het aggregaat makkelijk te bereiken en zo toegankelijk om zelf af te tanken of is dit werk voor de specialist?

Hieronder een drietal oplossingen die jou helpen met slimmer brandstofmanagement.

Oplossing 1: Inzet van een externe brandstoftank

Bij langdurig gebruik van een aggregaat is een externe brandstoftank (IBC) geen overbodige luxe. Wij leveren vier soorten externe brandstoftanks uit voorraad, te weten een 1.150, 2.000, 3.000 en 8.000 liter variant. Indien je een grotere inhoud nodig hebt, is er ook een brandstofcontainer van 17.500 liter beschikbaar.

Al onze externe IBC brandstoftanks zijn dubbelwandig, waardoor risico op lekkage zo goed als uitgesloten wordt. De tanks worden optimaal onderhouden en beschikken over een KIWA en ADR keuring. Zo weet je zeker dat de tanks veilig zijn.

Met een meegeleverde set brandstofslangen worden de tanks direct op het aggregaat aangesloten. Om diefstal tegen te gaan zijn de slangaansluitingen ondergebracht in een afsluitbaar compartiment. Met speciale software is het verbruik en het niveau van het brandstofpeil op afstand te monitoren. Zo heb je er geen omkijken naar.

Oplossing 2: Powermanagement

Naast de keuze voor een aggregaat met het voor jouw project optimale vermogen en het vergroten van de brandstofopslag door een externe IBC brandstoftank, is efficiënter omgaan met de brandstof een goede manier om het aantal tankbeurten te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door het ‘smart’ schakelen van aggregaten.

De Genpower huuraggregaten vanaf 150 kVA zijn toegerust om slim te schakelen en kunnen optimaal gesynchroniseerd draaien. Dit maakt het mogelijk een aantal kleinere aggregaten te koppelen en dat brengt voordelen met zich mee.

Als je veel energie nodig hebt, draaien meerdere aggregaten tegelijkertijd voor een hoger vermogen. Wanneer de vermogensvraag afneemt, dan schakelen de op dat moment ‘overbodige’ aggregaten automatisch uit. En zo bespaar je energie.

Oplossing 3: Brandstofmanagement

Met Genpower’s brandstofmanagement wordt jouw stroomvoorziening gedurende het hele project voorzien van brandstof. We spreken hiervoor vaste vultijden af, maar kunnen de brandstoftanks ook voorzien van een sensor waarmee wij het peil op afstand (ook buiten kantooruren!) monitoren.

Wij garanderen 24-uurs service voor alle locaties in Nederland. Dagelijks rijden wij met verschillende tankwagens door het hele land. Of het nu Limburg is of op de Waddeneilanden, wij regelen het voor u. Wat wij hiervoor rekenen? Helemaal niets! Je betaalt alleen de dagprijs voor de geleverde liters brandstof. Wij leveren ook brandstof voor machines die niet bij ons gehuurd zijn.

Meer weten? Genpower helpt graag!

Voorkom onverwachte uitval door ’droogdraaien’ of verkeerd brandstofgebruik. Wij nemen je de zorg voor het brandstofmanagement graag uit handen. Alles is met één telefoontje geregeld. Meer weten over de huur van externe brandstoftanks en het brandstofmanagement van Genpower? Neem vrijblijvend contact met ons op of download dan vrijblijvend ons Productoverzicht Verhuur.

TIP: Download hier ons productoverzicht 'Verhuur'

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten