In het voormalige pand aan de Ambachtsweg in Groot-Ammers start Genpower in 1992 als een allround bedrijf op het gebied van stroomaggregaten. De nadruk ligt bewust op verhuuractiviteiten, maar andere disciplines, waaronder ontwerp, bouw en verkoop van aggregaten vinden ook onderdak binnen het bedrijf.

In de eerste periode houdt Genpower zich vooral bezig met het opbouwen van haar verhuurvloot. Technische kennis en een commercieel netwerk zijn bij de oprichters ruim voorhanden. Dat werpt al snel zijn vruchten af. Binnen 3 jaar wordt een verhuurvloot opgebouwd van 100 geluidgedempte aggregaten tussen 20 en 600 kVA. Naast het ontwerp zorgt Genpower zelf voor de assemblage van de aggregaten.

Er is inmiddels voldoende werk voor de eerste eigen vrachtauto met chauffeur. Er zullen er meer volgen. Daarnaast begint ook de verkoop ‘op stoom’ te komen. Naast standaard aggregaten komen er steeds meer opdrachten voor maatwerkprojecten.

Maar het succes eist ook zijn tol. De locatie wordt te klein, omdat het klantenbestand en de verhuurvloot gestaag groeien. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie. Die wordt gevonden op de uitbreiding van industrieterrein Gelkenes in Groot-Ammers. Op een steenworp afstand van het oude pand wordt in 1996 begonnen met de bouw van een nieuw bedrijfspand. In oktober 1996 vindt de feestelijke opening plaats.

We schrijven inmiddels 1998. De overgang naar het nieuwe millennium wordt door de ICT- sector met angst en beven tegemoet gezien. Er worden nu al aggregaten gereserveerd voor de jaarwisseling naar 2000. Vooruitlopend op verdere groei wordt daarom ‘alvast’ extra geïnvesteerd in de verhuurvloot om aan de enorme vraag te voldoen.

Omdat de behoefte aan opslagruimte groeit (en omdat buurman’s grond maar één keer te koop is) worden in 2006 de panden aan Energieweg 12 – aan de overkant van de weg – aangekocht. Het buitenterrein (2000 m2) wordt in 2010 voor 30% overkapt. Daardoor staat een groot deel van de verhuurvloot altijd droog en is het voor het personeel comfortabel werken.

Inmiddels is het personeelsbestand gegroeid naar 16 personen en de verhuurvloot naar ruim 300 aggregaten van 20- tot 2000 kVA. Er rijden dagelijks 3 eigen vrachtwagens met aggregaten en 4 service-Vito’s over de Nederlandse wegen. Grote kans dus dat we elkaar eens tegenkomen.

Wat zeggen klanten over Genpower?