Genpower trotse sponsor van Delft Hyperloop
Johan Deen

Johan Deen

Genpower trotse sponsor van Delft Hyperloop

Snel, duurzaam, veilig en betrouwbaar zijn de kenmerken van een hyperloop dat een studententeam van TU Delft aan het bouwen is.  Een hyperloop is een revolutionair nieuw transportmiddel dat de snelheid van een vliegtuig combineert met het gemak van een trein en maar voor een klein deel van de energie dat een vliegtuig kost. Het zal het vijfde vervoersmiddel zijn met snelheden van meer dan 1000 km per uur. Wij zijn trots dat we dit studententeam uit Delft helpen.

Wat is hyperloop?

Een hyperloop is een transportmiddel waarbij een capsule in een bijna-vacuümbuis door magneten wordt voortbewogen. Doordat er in de buis geen of weinig luchtweerstand is, kunnen de voertuigen enorme hoge snelheden halen. De hyperloop van TU Delft is een speciaal ontwerp; de hyperloop zal aan de baan hangen, in tegenstelling tot een normale trein die op een baan ligt. De hyperloop zal de baan dus niet raken, maar eronder zweven doordat er gebruik wordt gemaakt van magnetische levitatie. Het prototype moet in juni klaar zijn; het zal een schaalmodel zijn van zo twee meter lang. Als alles goed gaat, zal het op een baan van 70 meter lang ongeveer 70 kilometer per uur halen.

European Hyperloop Week

38 studenten hebben als doel om de European Hyperloop Week competitie te winnen. Deze competitie wordt georganiseerd door vier Europese universiteiten waaraan universiteiten vanuit de hele wereld mee doen (34 universiteiten). Dit jaar zal deze competitie voor het eerst in Nederland plaatsen van 18 tot 24 juli. Teams strijden om verschillende prijzen. Elke prijs richt zich op een ander aspect van een schaalbare hyperloop.

Trotse sponsor

Genpower is trotse sponsor van dit team. “Innovatie en duurzaamheid gecombineerd met techniek zijn raakvlakken die passen bij Genpower. Studenten die dit bedenken, ontwerpen en testen geeft alleen maar meer waardering. Wij wensen Hyperloop Delft dan ook veel succes toe, aldus Johan Deen (directeur)”.

Delft Hyperloop ook volgen?

Bent u benieuwd naar dit team en wilt u ze volgen, ga dan naar de website van Delft Hyperloop.

TIP: Download ons eBook ontdek de kracht van Genpower

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten