Genpower_Genpower partner van Silverwing
Johan Deen

Johan Deen

Genpower partner van Silverwing

Silverwing, een studententeam van de TU Delft, is een van de vijf winnaars van de tweede ronde van de GoFly competitie. De wereldwijde competitie is door Boeing in het leven geroepen om innovatie binnen de luchtvaart te stimuleren. De competitie bestaat uit drie fases: een conceptuele ontwerpfase, een gedetailleerde designfase en een laatste fly off in februari 2020. Het Silverwing team legt nu de laatste hand aan hun eenpersoons-vliegtuig. Tijdens de fly off moet deze verticaal kunnen stijgen. Vervolgens een parcours van elf kilometer afleggen. En als laatste verticaal landen. Daarnaast moet het ontwerp ook aan verschillende veiligheids- en geluidseisen voldoen.

Het idee voor de Delftse Silverwing ontstond toen twee studenten Lucht- en Ruimtevaarttechniek met een paar andere mensen een concept voor de eerste ronde van GoFly gingen bedenken. Toen hun ontwerp uit honderden inzendingen werd geselecteerd als een van de tien beste, is er een team opgesteld dat bestaat uit 34 studenten van tien verschillende nationaliteiten en van vrijwel elke faculteit van de TU Delft.

Trotse sponsor

Genpower is trotse sponsor van dit team. Volgende maand reist het team af naar de VS om daadwerkelijk met het vliegtuig te vliegen en hopelijk ook deze ronde te winnen. De grootste uitdaging bij de bouw van dit vliegtuig is dat het nog nooit eerder is gemaakt en op technisch gebied is de batterij de grootste uitdaging. “Tijdens de uitgebreide testen heeft het Silverwing vliegtuig veel stroom nodig, hierdoor past sponsoring van dit team goed bij Genpower. Wij houden ook van uitdagingen gecombineerd met techniek. Het feit dat dit studenten zijn geeft alleen maar meer waardering”, aldus Johan Deen

Silverwing ook volgen?

Bent u benieuwd naar dit team en wilt u ze volgen, ga dan naar de website van Silverwing. Uiteraard laten we het horen op  onze socials als ze een ronde verder zijn;-).

TIP: Download hier ons eBook over de kracht van Genpower!

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten