Genpower Cleanergy! & Genpower Cleanergy! Hybride
Tom van 't Hoog

Tom van 't Hoog

Uitstoot schadelijke stoffen op bouwprojecten reduceren? 5 praktische mogelijkheden

U heeft bij bouwprojecten te maken met steeds strengere eisen op het gebied van duurzaamheid, uitstoot van stikstof en CO2 en geluid. U wilt zélf ook duurzamer werken, minder schadelijke stoffen uitstoten en zo min mogelijk overlast geven voor de omgeving. Om aan de eisen en uw eigen doelstellingen te voldoen, beschikken wij voor de (tijdelijke) energievoorziening op uw bouwprojecten over allerlei praktische oplossingen. Geen onnodige administratieve rompslomp, één telefoontje, een gedegen adviesgesprek en we regelen het voor u. Hieronder zetten we alvast vijf mogelijkheden voor u op een rij.

Aggregaat 20 kVA Cleanergy

 1. Genpower Cleanergy! in 10 ft. container: perfect voor in woonwijken, nabij kantoren of (in de buurt van) een natuurgebied
  De Cleanergy! is een gebruiksvriendelijk en superstil aggregaat dat ook nog zuinig en goed beveiligd is. We bouwden de Cleanergy! zelf, omdat we merkten dat onze opdrachtgevers behoefte hadden aan een goede oplossing bij projecten in woonwijken, nabij kantoren of (in de buurt van) een natuurgebied.Het 20 kVA aggregaat beschikt over interne verlichting en een dubbelwandige 1.000 liter tank, waardoor het autonoom ongeveer 200 uur op vollast kan draaien en ook als lekbak bij onverhoopte lekkages fungeert. Daarnaast zijn de Cleanergy! units gebouwd met krachtige, betrouwbare en zuinige dieselmotoren, die minder fijnstof, CO2 en NOx produceren. De geïsoleerde 10 ft. container is voorzien van geluiddempende lucht toe- en afvoervoorziening, waardoor aan de kritieke uitblaaszijde een geluidsniveau van 51 dB(A) op 7 meter wordt gemeten.

 2. Genpower Cleanergy! hybride aggregaat: tot 70% minder CO2-uitstoot en brandstofkosten
  Ook de Cleanergy! hybride bouwden we zelf naar aanleiding van de behoeften die we zagen in de markt. De Cleanergy! hybride is een ideale batterij-oplossing voor plekken waar de stroomvraag beperkt is maar wel continu, zoals voor een bouwkeet op de bouwplaats. Met de inzet van de Cleanergy! hybride haalt u een hogere score op de CO2-Prestatieladder, wat voordelen biedt bij aanbestedingen.

  Bij de Cleanergy! hybride levert het accupakket de benodigde energie. Alleen als de accu leeg raakt of er een piek is in de stroomvraag, slaat het aggregaat aan om bij te laden of te assisteren. Doordat we Lithium-Ion batterijen toepassen, kunnen we de batterijen in zeer korte tijd opladen en worden de draaiuren van het aggregaat tot het minimum beperkt. Het resultaat:
  –   tot 70% minder CO2-uitstoot,
  –   tot 70% minder brandstofkosten
  –   een maximaal aantal volledig stille draaiuren.Wij kunnen de Cleanergy! hybride aggregaten (batterij-oplossing) in de volgende vermogens leveren:
  –   2 kW draagbare batterij met variabele capaciteit van 1,4 kWh tot max. 7,8 kWh
  –   15 kVA 20 kWh
  –   30 kVA 43 kWh
  –   300 kVA 336 kWhIn loop van 2021 komen de volgende vermogens beschikbaar:
  –   45 kVA 45 kWh
  –   90 kVA 115 kWh

  Niet alleen huuroplossingen, óók verkoop!
  Wat veel mensen nog niet weten is dat wij naast het verhuren ook Cleanergy! (hybride) aggregaten verkopen. We maken deze units voor u op maat, ze zijn geluidsarm, verbruiken minder brandstof en zijn financieel aantrekkelijker bij langdurig gebruik. Als u dat wenst bouwen we de Cleanergy! (hybride) in een omkasting of container, eventueel in combinatie met een aggregaat. Lees hier de blog over de voordelen van het kopen van een hybride aggregaat. Dit is wat u krijgt:
  –   Zeer hoogwaardige afwerking
  –   Lange levensduur van het hybride aggregaat
  –   Laag brandstofverbruik à lage uitstoot van fijnstof, CO2 en NOx
  –   Goed beveiligd tegen inbraak en vandalisme
  –   Geschikt voor CO2 saving fuel 100%
  –   Geschikt voor gebruik met zonnepanelen

 3. Genpower Stage V generatorsets: stoten door de toepassing van een uitlaatgassen-nabehandeling veel minder schadelijke stoffen uit
  De strengere milieueisen voor dieselmotoren worden sinds 1996 stapsgewijs ingevoerd. Per 1 januari 2019 is de laatste stap ingegaan, Stage V. Deze motoren, die wij uiteraard leveren en voor u onderhouden, stoten door de toepassing van een uitlaatgassen-nabehandeling veel minder schadelijke stoffen uit. Een paar dingen die goed zijn om te weten:

  –   AdBlue vanaf 55 kW
  AdBlue wordt gebruikt als toevoeging bij de nieuwe motoren vanaf 55 kW die diesel gebruiken. AdBlue wordt in het uitlaatgassenbehandelingssysteem ingespoten waardoor de NOx wordt omgezet in onschadelijke N2 en H2O.–   De motoren gaan fractioneel meer diesel gebruiken
  Dit klinkt misschien vreemd omdat het doel is om minder CO2 uit te stoten, maar de nieuwe motoren gaan fractioneel meer brandstof verbruiken. De verbranding van diesel zorgt voor uitstoot van schadelijke stoffen. Bij een lage verbrandingstemperatuur komt er veel roet (PM) vrij en bij een hoge verbrandingstemperatuur veel stikstofoxide (NOx). Om het aantal stikstofoxide te verlagen wordt er fractioneel meer brandstof ingespoten om de verbranding als het ware te ‘koelen’.–   Het is nog belangrijker om goed na te denken over de benodigde capaciteit
  De motoren in de nieuwe machines moeten straks voor minimaal 25% worden belast om de juiste temperatuur in het uitlaatsysteem te realiseren. Dat is met name nodig voor de katalysatoren. De optimale belasting ligt tussen de 50% en 80%.

  Is het verplicht om per 1 januari 2020 deze nieuwe machines te gebruiken?
  Nee, dat is niet verplicht. Dit is zogenaamde flexibele wetgeving. Dat betekent dat nieuwe machines die worden gebouwd aan de nieuwe eisen moeten voldoen, maar oude machines die niet aan deze eisen voldoen gewoon op de markt blijven en nog gebruikt mogen worden. Wij verhuren en verkopen beide: zowel de nieuwe machines als de oude. Stage V generatorsets kunnen uitstekend worden gecombineerd met onze Genpower Cleanergy! hybride aggregaten en Genpower biobrandstoffen.

  Wij kunnen Stage V aggregaten (beperkt) in de volgende vermogens leveren:
  –   Generatorset 20 kVA
  –   Generatorset 30 kVA
  –   Generatorset 40 kVA
  –   Generatorset 55 kVA
  –   Generatorset 100 kVA

  In loop van 2021 komt er nog een verdere een uitbreiding in de vermogens.

 4. Genpower CO2 Saving Fuel (biobrandstoffen): u minimaliseert de uitstoot van CO2  tot wel 90% en reduceert stankoverlast
  Op projecten waar u de overlast (schadelijke stoffen en geur) voor de omgeving zoveel mogelijk wilt beperken, kunt u heel gemakkelijk gebruik maken van biobrandstoffen. Er zijn geen aanpassingen aan onze aggregaten nodig om biobrandstoffen zoals CO2 Saving Fuel te gebruiken. Hiermee reduceert u de uitstoot van CO2  tot wel 90% en minimaliseert u meteen de eventuele stankoverlast. Hoeveel u bespaart ligt aan de zogeheten blend (die ook de prijs bepaalt): de mix van fossiele brandstof en CO2 Saving Diesel.
                                         
  Een goedkoper alternatief is GTL (gas to liquid) Diesel. Het verschil met standaard diesel is slechts enkele eurocenten en het stoot minder zwavel en fijnstof uit. Daarnaast minimaliseert het ook de eventuele stankoverlast. GTL reduceert echter geen CO2-uitstoot.
 5. Genpower Powermanagement: kosten besparen en minder uitstoot van schadelijke emissies
  Wilt u kosten besparen? Dat kan met het parallel schakelen van onze nieuwste generatie Genpower huuraggregaten vanaf 100 kVA tot 1.250 kVA per stuk. Deze aggregaten zijn uitgerust om slim te schakelen en optimaal (gesynchroniseerd) te draaien. Dit maakt het mogelijk een aantal aggregaten te koppelen. Als u veel energie nodig heeft, draaien alle aggregaten voor een optimaal vermogen. Gebruikt u minder stroom? Dan schakelen de laatste aggregaten automatisch uit en bespaart u energie.

  Uw voordeel:
  –   Kostenbesparing door minder brandstofverbruik
  –   Kostenbesparing op onderhoud
  –   Minder uitstoot van schadelijke emissies
  –   Optimaal rendement van het aggregaat
  –   Besparing op huurpenningen omdat de aggregaten minder draaiuren maken
  –   Eenvoudige en snelle installatie op locatie
  –   AfstandsmonitoringWij helpen u hier uiteraard graag bij.Zo werkt Genpower Powermanagement
  U begint het met opstarten van het primaire aggregaat. Zodra de vooraf ingestelde belasting is bereikt, start het tweede aggregaat op, vervolgens de derde, enzovoort. Zo kunt u door bijvoorbeeld drie 1.250 kVA aggregaten te koppelen, maximaal 3.750 kVA gebruiken. De extra aggregaten schakelen weer uit op het moment dat de energievraag lager is. Bijkomend voordeel is dat bij een vooraf ingesteld aantal draaiuren het primaire aggregaat met één van de secundaire aggregaten automatisch omgewisseld kan worden, zodat de onderhoudsintervallen dichter bij elkaar komen te liggen. Dit resulteert in kostenbesparing op onderhoud.

  Tot slot
  Door de strengere eisen worden de technieken voor tijdelijk stroomvoorziening complexer. De nieuwe stage V aggregaten en batterypacks waar steeds vaker mee wordt gewerkt vereisen meer technische kennis en ondersteuning dan aggregaten met een traditionele dieselmotor. Als specialist helpen wij u graag de beste oplossing te vinden voor uw project en daarbij kunt u gedurende uw projecten continu rekenen op excellente service. Zo zijn wij toegankelijk, kennen onze klanten goed en denken proactief met u mee. Daarnaast schakelen we bovendien snel en zetten altijd net dat stapje extra dat u niet van anderen gewend bent. We merken dat we onze klanten daar blij mee maken. En als u blij bent, dan zijn wij dat ook. Genpower, daar krijg je energie van!

TIP: Download ons eBook Werken met aggregaten

Dit bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

© All rights reserved

Developed by YOOKY, smart concepts
1

Zoekt u iets?

Looking for something?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.