Genpower_EODev_distributieovereenkomst waterstofaggregaten_brandstofceltechnologie_GEH2
Johan Deen

Johan Deen

Genpower sluit distributieovereenkomst met EODev

Genpower heeft in december 2022 een distributieovereenkomst getekend met EODev voor de verkoop van waterstofaggregaten op basis van brandstofceltechnologie, de GEH2®, in Nederland. De distributieovereenkomst past in de visie van Genpower om het assortiment uit te breiden met steeds duurzamere stroomoplossingen voor de Nederlandse markt.

Genpower is trots op de samenwerking met EODev. “Met het toevoegen van het waterstofaggregaat van EODev aan ons assortiment zijn we in staat om een echte emissievrije oplossing aan te bieden. Bovendien zijn wij de eerste partij die een waterstofaggregaat aanbiedt met een vermogen van 110 kVA. Dit sluit goed aan bij de behoeftes van onze klanten en de urgentie om te verduurzamen”, aldus Marcel Kwakkel, commercieel directeur bij Genpower.

“Wij blijven investeren in duurzame energieoplossingen en strategische partnerschappen. Een nauwe samenwerking met partners in de keten is essentieel om de energietransitie te versnellen. Ons partnership met EODev is een zeer belangrijke stap voorwaarts om de bouwplaats verder te verduurzamen.”

De eerste GEH2® aggregaten met 110 kVA zijn inmiddels operationeel en beschikbaar met een korte levertijd. Vanaf 2024 komt EODev met een uitbreiding van hun assortiment aggregaten met vermogens vanaf 10 kVA tot 1.050 kVA. Vanaf het tweede kwartaal van 2023 zijn deze bij Genpower te bestellen.

Stéphane Jardin, commercieel directeur van EODev, verwelkomt eveneens het sluiten van de distributieovereenkomst voor de GEH2®: “Genpower is een partner die veel belang hecht aan de kwaliteit van de klantenservice, en overtuigd is van de noodzaak om te schakelen naar emissievrije oplossingen. De overgang naar deze nieuwe technologieën kan alleen worden gemaakt als ze wordt ondersteund door het beste serviceniveau. Wij zijn onder de indruk van het professionalisme van het team van Genpower en zijn verheugd hen als partner te hebben om onze oplossingen in Nederland in te zetten.”

Over de GEH2

De GEH2® maakt gebruik van een brandstofcel en een lithium-ijzerfosfaatbatterij. Door deze combinatie kan de GEH2® direct tot 110 kVA vermogen leveren. Tevens is de aggregaat geluidsstil, zeer gebruiksvriendelijk en biedt ruime monitoring- en rapportagemogelijkheden.

De GEH2® is ontworpen als emissievrije stille stroomvoorziening zonder uitstoot van CO2, HC, NOx of fijnstof. De GEH2® stoot alleen warm water en gefilterde lucht uit.

Genpower_EODev_GEH2_waterstofaggregaat_brandstofceltechnologie_1  Genpower_EODev_GEH2_waterstofaggregaat_brandstofceltechnologie_2  

Over EODev

EODev is een innovatief greentech industrieel bedrijf dat in 2019 in Frankrijk werd opgericht met als doel de energietransitie te versnellen dankzij duurzame, betrouwbare en betaalbare energieoplossingen op basis van waterstof. EODev is wereldleider in het ontwerpen en industrialiseren van emissievrije energieopwekkingssystemen met zijn GEH2® elektro-waterstofunit voor stationaire en mobiele toepassingen en REXH2® voor maritieme toepassingen.

Over Genpower

Genpower is specialist in duurzame tijdelijke stroomvoorziening met meer dan 30 jaar ervaring en alles onder één dak. Van verkoop, verhuur en maatwerk tot service en onderhoud. Voor elke situatie heeft Genpower een oplossing. Van aggregaten van 20 tot 1.250 kVA en batterijpacks van 15kVA/20 kWh tot 250 kVA/500 kWh. Genpower heeft een sterke klantgerichtheid waarbij service centraal staat.

TIP: Download ons Productoverzicht verhuur

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Looking for something?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Your Quote List

Your list is empty, add products to the list to send a request

Back to products