IMG_4033
Johan Deen

Johan Deen

Genpower gaat samenwerking aan met Greener Power Solutions

Met deze samenwerking zijn klanten in staat nog meer brandstof te besparen

Genpower is een samenwerking aangegaan met Greener Power Solutions. Een jong bedrijf dat gespecialiseerd is in grote mobiele Lithium batterijen met een slim energiesysteem. De batterijen zorgen voor een lager brandstofverbruik en dus een mindere milieubelasting. “De samenwerking met Greener Power Solutions past helemaal in onze visie om te blijven ontwikkelen op het gebied van CO2-besparing”, zegt Johan Deen van Genpower.

Greener Power Solutions
Greener Power Solutions richtte zich in eerste instantie op de evenementensector om deze minder milieubelastend te maken. Vandaag de dag leveren ze wereldwijd in diverse branches hun diensten en producten. Hun batterijsystemen zijn inzetbaar als zelfstandige energiebron maar ook in combinatie met andere energiebronnen zoals het vaste net, aggregaten en zonnepanelen.

Toepassingen
De batterijsystemen van Greener zijn in combinatie met de aggregaten van Genpower zeer breed inzetbaar op plekken waar geen of weinig stroom beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan bouwplaatsen, industrie of scheepswerven. Hieronder een drietal voorbeelden van toepassingen waar de batterijsystemen inzetbaar voor zijn:

Peak shaving
Met peak shaving (ook wel aftoppen genoemd) vang je pieken in je energieverbruik op. Schommelingen in het energienetwerk vragen veel van generatoren of een netaansluiting. Met het inzetten van een batterijsysteem worden pieken opgevangen. Hierdoor heeft u een kleinere generator nodig of een kleinere netaansluiting die de basislast kan leveren. Dit kan een flinke beperking van uitstoot van schadelijke stoffen geven.

Off grid
Netaansluitingen kunnen vertraagd worden opgeleverd door beperkte capaciteit op het energienet en/of capaciteit in de uitvoering bij de netbeheerder. Genpower heeft een oplossing met batterijen en dieselaggregaten die door software worden aangestuurd. Op deze manier is de opwekking van energie op locatie geoptimaliseerd. Dit zorgt weer voor een brandstofbesparing.

Netverzwaring
Voor veel bouwprojecten wordt een (tijdelijke) netaansluiting aangevraagd om de bouwplaats van stroom te voorzien. Netaansluitingen tot 3x 80 ampère zijn meestal nog goed te verkrijgen. Aansluitingen daarboven zijn lastiger te verkrijgen door beperkte capaciteit op het net en in de uitvoeringsagenda van de netbeheerder. De Li-ion batterijsystemen kun je aansluiten op de bestaande 3x 80 ampère netaansluiting. Zo kun je ’s nachts de batterij bijladen en overdag levert de batterij bij op het energieverbruik boven de 80 ampère.

Voordelen op een rijtje
–     Brandstofbesparing
–     Voorkom en verlaag CO2 en NOx uitstoot
–     Altijd toegang tot energiedata
–     24/7 monitoring en aansturing

Toekomst
“De energiesector krijgt steeds meer te maken met strengere eisen die gesteld worden aan dieselaggregaten. Denk bijvoorbeeld aan stage V motoren waarbij de uitstoot van schadelijke stoffen wordt geminimaliseerd. Op dit moment zijn wij bezig met het meten van het werkelijke stroomverbruik op een project. De bewustwording bij gebruikers over hoeveel energie wordt verbruikt geeft hele goede resultaten. Binnenkort vertellen we er meer over”, zegt Johan Deen.

TIP: Download ons eBook Werken met aggregaten

Dit bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

© All rights reserved

Developed by YOOKY, smart concepts
1

Zoekt u iets?

Looking for something?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.