Genpower_Een stil aggregaat huren, dit zijn de opties (1)
Jacco van Ooijen

Jacco van Ooijen

Een stil aggregaat huren, dit zijn de opties

Bij de inzet van een aggregaat wil je geluidsoverlast vanzelfsprekend zoveel mogelijk beperken. Maar wat zijn de opties van een aggregaat tot geluidvermindering? En hoe vertaalt zich dat naar de moderne verhuurvloot van Genpower? In dit artikel geef ik antwoord op deze vragen.

Het geluid dat een aggregaat produceert komt voort uit de dieselmotor in combinatie met de lucht die voor de koeling door de omkasting wordt geblazen. Om dit geluid te reduceren is het zaak het aggregaat zo goed als mogelijk te isoleren. Bij Genpower zien we dit als een uitdaging en is het ons gelukt het geluid aanzienlijk te reduceren. De verhuurvloot van Genpower is op te delen in twee groepen; onze standaard aggregaten en de Cleanergy!-range. Beide groepen hebben eigen kenmerken en specificaties als het gaat om isolatie en geluidvermindering.

Standaard aggregaten

De standaard aggregaten van Genpower, verkrijgbaar in een range van 20 kVA tot en met 2.000 kVA, zijn betrouwbaar, milieuvriendelijk en geluidgedempt door een robuuste kast of container met hoge geluidsisolatie.

  • Geluidgedempte omkasting
    Alle standaard aggregaten die Genpower levert tot en met 400 kVA zijn voorzien van een geluidgedempte omkasting.
  • Geïsoleerde container
    De standaard aggregaten vanaf 500 kVA zijn gebouwd in een 20’’ of 40’’ geïsoleerde container.

Door een apart koelcompartiment en het aanbrengen van diverse akoestische voorzieningen, zoals gedempte luchttoevoer- en -afvoerroosters, wordt het geluidsniveau teruggebracht tot een gemiddeld niveau van 67 dB (gemeten op 1 meter afstand).

Cleanergy! Aggregaten

De Cleanergy! Aggregaten zijn verkrijgbaar in een range van 15 kVA tot en met 400 kVA en hebben een krachtige, betrouwbare en zuinige dieselmotor die minder fijnstof, CO2 en NOx produceert. De Cleanergy! Aggregaten zijn geplaatst in een robuuste container of een geluidgedempte omkasting, eventueel met ingebouwde brandstoftank. Resultaat? Waar een ‘normaal’ aggregaat gemiddeld 65 tot 70 dB aan geluid produceert, genereren onze geluidgedempte units een geluidsniveau van slechts 60 dB of zelfs minder. Het verschil lijkt niet veel, maar levert in de praktijk een behoorlijke vermindering in overlast.

Uitgelicht: de Cleanergy! 20 kVA Aggregaat
We wilden testen wat het effect op het geluid zou zijn als we deze geluidgedempte unit in een volledig geïsoleerde 10 ft. ISO container zouden plaatsen (voorzien van geïsoleerde lucht toe- en afvoerroosters). Het resultaat van de geluidsmeting op 7 meter afstand was met een meting onder de 50 dB opmerkelijk te noemen. Bijkomend voordeel van de container is dat het aggregaat beter te beveiligen is en het risico op diefstal en vandalisme wordt beperkt.

Cleanergy! Batterijpack

De Cleanergy!-range kent ook een batterijpack die nog schoner draait. Het mooie aan de Cleanergy! Batterijpack is dat dit werkt op een accu. Zodra deze leeg is, slaat het aggregaat aan om de accu weer op te laden. Zodoende kan deze oplossing de piekmomenten qua overlast, bijvoorbeeld ‘s nachts, stil overbruggen. Door het gebruik van lithium batterijen is de accu snel opgeladen. Soms hoeft het aggregaat maar één uur te draaien om de accu volledig op te laden.

De Cleanergy! Batterijpack is een ideale oplossing op plekken waar de stroomvraag beperkt is maar wel continu, zoals voor een bouwkeet op de bouwplaats. Bijkomend voordeel van een aggregaat in combinatie met een Cleanergy! Batterijpack is dat deze niet alleen stiller is, maar ook tot 70% minder brandstof verbruikt en tot 70% minder CO2 uitstoot.

Meer weten? Genpower adviseert graag!

Meer weten over hoe je geluidsoverlast bij de inzet van aggregaten kunt beperken? Wij adviseren je graag. Zelf alvast wat meer te weten komen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of download dan het informatieblad ‘Werken met aggregaten’ voor meer informatie over aggregaten en het gebruik hiervan.

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten