Aggregaat huren of kopen
Johan Deen

Johan Deen

Een aggregaat huren of kopen?

Als u een aggregaat nodig heeft zijn er een aantal zaken die u moet weten. Om te beginnen over welk vermogen het aggregaat moet beschikken, maar ook aan welke overige specificaties het aggregaat moet voldoen en wie het aggregaat snel, vakkundig en tegen aantrekkelijke voorwaarden kan leveren. Bedenk tijdens uw oriëntatie ook of u het aggregaat wilt huren of kopen. Het kan u namelijk veel voordeel opleveren om hierin een weloverwogen beslissing te maken. In dit artikel geef ik wat richtlijnen voor wat de beste optie is.

Of u het beste een aggregaat kunt huren of kopen is mede afhankelijk van de gewenste toepassing, de verwachte frequentie en gebruiksduur per project. Hieronder de situaties beschreven.

Aggregaat als tijdelijke stroomvoorziening

Als u een aggregaat wilt inzetten als tijdelijke stroomvoorziening is het belangrijk om na te gaan voor welke duur dat is en hoe vaak u dat gaat doen. Mocht dit eenmalig een relatief korte periode zijn, dan is huren altijd de beste keuze. Bij een langdurig project of meerdere projecten op rij is (medeafhankelijk van de precieze duur en het type aggregaat dat u nodig heeft) koop vaak het meest rendabel.

Het kan zijn dat u een aggregaat zoekt als tijdelijke back-up op uw stroomvoorziening tijdens bijvoorbeeld een verbouwing of event. Ofwel, een tijdelijke noodstroomvoorziening voor een bepaalde duur. Ook hierbij ligt huur het meest voor de hand. Twijfelt u? Wij helpen u graag bepalen wat voor uw projecttype en duur de meest kostenefficiënte oplossing is.

Vaste noodstroomvoorziening

Als u een vaste noodstroominstallatie zoekt, dan kiest u voor koop. Reden is dat deze voorziening reactief draait (bij stroomuitval) en blijft staan waar hij staat. Het huren van een installatie zou daardoor onnodig duur zijn. Daarnaast is een vaste noodstroomvoorziening vaak gebonden aan het formaat van de ruimte waar deze moet staan en een uniek pakket van wensen en eisen (bijvoorbeeld geluid). Hierdoor is een vaste noodstroomvoorziening vaak maatwerk.

Overige aandachtspunten

Ieder project is anders, daarom is het verstandig om van tevoren na te gaan of u in de toekomst wisselend vermogen nodig heeft. Wanneer uw vermogensbehoefte per project varieert, dan is huur waarschijnlijk slimmer. Reden hiervoor is dat het onnodig duur is om een aggregaat met overcapaciteit op uw project te zetten. Groot voordeel van huren is dat wij de aggregaten onderhouden en u gebruik kunt maken van onze 24/7 service.

Bij het kopen van een aggregaat moet u er rekening mee houden dat u zelf onderhoud, tests en keuringen moet regelen. Uiteraard is het ook mogelijk om ons hiervoor in te schakelen. Met ons TotalCare onderhoudsprogramma verrichten we jaarlijks preventief mechanisch en elektrisch onderhoud aan uw (noodstroom)installatie. Als er tijdens het preventief onderhoud een defect of storing wordt gevonden, vervangen of repareren wij het onderdeel direct.

Daarnaast verzorgen wij SCIOS-keuringen, zowel de EBI-inspectie bij uw nieuwe of nooit eerder geïnspecteerde noodstroominstallatie als de periodieke inspecties die daarop volgen.

Concreet:

Heeft u voor langere tijd een aggregaat nodig, bijvoorbeeld als noodstroomvoorziening bij uw bedrijfspand of bij een project met een lange looptijd, dan is kopen een goede optie. Op de langere termijn is dat voordeliger dan huren en wij hebben oplossingen voor elk budget.

U kiest voor huur als u een aggregaat voor niet al te lange duurt inzet en/of u voor uw projecten behoefte heeft aan verschillende vermogens. Als u een aggregaat huurt kunt u steeds het aggregaat kiezen dat het beste bij de eisen voor dat project past. Wij beschikken over een brede selectie van vermogens en toebehoren en adviseren u graag over de beste keuze voor uw project.

Wilt u alle voordelen van koop en huur op een rij hebben? Download dan de factsheet huren of kopen.

TIP: Download hier de factsheet 'Aggregaat huren of kopen'

Dit bericht delen

Zoekt u iets?

Om jouw bezoek aan onze website nog makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Met deze cookies volgen wij en onze partners jouw websitegedrag. Hierdoor kunnen wij onze website en dienstverlening continue verbeteren.

Uw offerteaanvraaglijst

Je lijst is leeg, voeg nieuwe producten toe aan de lijst om een aanvraag te versturen

Terug naar producten