Genpower ontwerpt steeds meer zuinige en schone (huur)aggregaten. Hiermee voldoen we aan een toenemende vraag van onze klanten én onze eigen doelstellingen. Door te investeren in schone motoren en slimme oplossingen bereiken we ons doel: een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Cleanergy!

Cleanergy! Aggregaten zijn ons antwoord op de vraag naar milieuvriendelijke tijdelijke stroomvoorziening. Steeds meer aggregaten in onze verhuurvloot passen in dit concept. De Cleanergy! Aggregaten hebben een krachtige, betrouwbare en zuinige dieselmotor die minder fijnstof, CO2 en NOx produceert. Hij voldoet daarom aan EPA Tier 3 en EUR stage V A emissie regelgeving. Bovendien is er de Cleanergy! Batterijpack die nog schoner draait.

Super stil

Al onze Cleanergy! Aggregaten hebben een schone motor én zijn super stil. De Cleanergy! Aggregaten zijn geplaatst in een robuuste container of een geluidgedempte omkasting, eventueel met ingebouwde brandstoftank. Dat maakt ze minder gevoelig voor vandalisme en zeer geschikt voor onafgebroken gebruik over langere periodes in een kwetsbare omgeving.

Cleanergy! Aggregaten belasten het milieu zo min mogelijk, wat betreft geluid en uitstoot. Een ideale oplossing voor gebruik in woonwijken, dicht bij kantoren, of in een gevoelige omgeving als een evenement of een natuurgebied.

Lage emissie aggregaten

Wij investeren continu in uitbreiding en verbetering van onze verhuurvloot. Dit investeringsprogramma is de laatste jaren vrijwel volledig gericht op ons doel om een bijdrage te leveren aan het verminderen van luchtverontreiniging. Onze nieuwe aggregaten zijn gebouwd met motoren met lage emissie-eigenschappen. In de eerste fase van dit programma worden de 20-, 40-, 200-, 300-, en 400 kVA aggregaten gebouwd met Stage IIIA motoren en de 800 en 1250 kVA aggregaten met EPA Tier 2 motoren. In de tweede fase zullen de overige vermogens aan bod komen.

Biodiesel

Met het aanbod van CO2 Saving Diesel willen wij het gebruik van aggregaten nog duurzamer maken. Door gebruik te maken van biodiesel kunt u tot wel 90% minder CO2 –uitstoot produceren ten opzichte van het gebruik van fossiele brandstof. Hoeveel u bespaart ligt aan de zogeheten blend, de mix van fossiele brandstof en CO2 Saving Diesel. 

GTL diesel

GTL fuel (Gas to Liquid) is een innovatieve vloeibare brandstof die afgeleid is van aardgas. Deze brandstof verbrandt efficiënter dan conventionele diesel en produceert daardoor minder fijnstof. De aggregaten van Genpower kunnen moeiteloos draaien op GTL diesel. Het gebruik van GTL diesel helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en draagt bij aan het verminderen van stikstofoxiden, zwaveloxiden en fijnstofdeeltjes/roet.

Powermanagement

Schone brandstof is goed voor het milieu, maar minder brandstof verbruiken is natuurlijk nóg beter. Met onze nieuwe generatie Genpower 200 en 400 kVA huuraggregaten kunt u brandstof besparen door ze slim te schakelen. Deze aggregaten zijn toegerust om ‘smart’ te schakelen en optimaal (gesynchroniseerd) te draaien. Zo kunt u een aantal kleinere aggregaten koppelen. Als u veel energie nodig heeft draaien alle aggregaten voor een optimaal vermogen. Gebruikt u minder stroom? Dan schakelen de laatste aggregaten automatisch uit en bespaart u energie. Dat is Genpower Powermanagement.

Wat zeggen klanten over Genpower?